WhatsApp liikenneturva

Lohjalainen WhatsAp ryhmä liikenneturvallisuusasialla

Kaikki lähti tekstiviesteistä – nyt lähes 100 jäsentä Lohjalainen Piritta Poikonen ystävineen viestitteli vuosia keskenään ryhmätekstiviestein Lohja-Helsinki moottoritien jumeista, kunnes tänä vuonna hän perusti ystävien kanssa WhatsUp-sovellukseen perustuvan kännykkätiedotuksen.

  • Olen jo useita vuosia kulkenut aikaisin aamulla pääkaupunkiseudulle ja tiedottanut ystäviä, jos moottoritiellä on ollut jokin tapahtuma, joka on saanut aikaan ruuhkia. Tiedottaminen on ollut ystävien kesken tapahtuvaa aina viime aikoihin saakka, kertoo Piritta. Piritta on aktiivinen myös Facebookissa ja hänkin, yli 9000 muun joukossa, on liittynyt jäseneksi Lohjalaiset-ryhmään ja sitä kautta hän sai idean tiedottaa moottoritien jumeista entistä paremmin ja useammalle uudella tavalla.
  • Ensin mietittiin, että perustetaan Facebook-ryhmä, mutta jostain syystä se ei tuntunut oikein sopivalta ja lopulta päädyttiin ilmaiseen WhatsUp-sovellukseen. Kerroin tiedotusryhmästä tuolla Facebookin Lohjalaiset-ryhmässä ja nyt meitä on noin 100 jäsentä, ja vielä mahtuu muutama mukaan.
  • Itse viestinnässä liikenneturvallisuus ennen kaikkea. Eli ajaessa ei viestitellä eikä lueta viestejä! Varoitusviestin voi lähettää joko hantin paikalla istuva tai sitten liikenteen pitää olla aivan täysin pysähtynyt. Vastaanottaja taas on ideaalitapauksessa vasta kotosalla hammasharja suussa tai mittailee kahvia keittimeen, kertoo Piritta.
  • Ja tosiaan viestittelyssä informatiivisuus ja taloudellisuus on tärkeää. Jokainen viesti kun kilahtaa lähes sadassa puhelimessa. Mutta tämä onkin etu Facebook-ryhmään verrattuna: tieto jumista kilahtaa heti vastaanottajan luurissa, ilman että pitää käydä jossain kurkkimassa, että onkohan moottoritiellä jotain meneillään. Yleensähän ei onneksi ole, vaan ihan vaan sitä normaalijumia, mikä ei ole viestittelyn arvoinen uutinen meille pendelöijille, hän jatkaa. Ryhmässä on selvästi sovittu, että vain yksi viesti per tapahtuma riittää ja viestejä lähetetään vain silloin kun huomataan, että moottoritiellä oikeasti on jotain jumissa. Ryhmän nimi on muuten Turun Motarijumi ja Lohjalaiset-ryhmästä löytyy ohjeet ryhmään mukaan pääsemiselle. Vastaavanlaisia WhatsUp-sovellukseen pohjautuvia ryhmiä on Suomessa useita, eikä vain liikenteen vaan myös mm. lintubongauksen ystäville.

Mikä on WhatsAp?

WhatsApp Messenger on monialustainen pikaviestisovellus, jonka avulla voit lähettää ilmaisia viestejä. WhatsApp Messenger on saatavilla iPhonelle, BlackBerrylle, Androidille, Windows Phonelle sekä Nokialle ja kyllä, viestejä voi lähettää myös erilaisten puhelinten välillä! Koska WhatsApp Messenger käyttää liittymäsi samaa datapakettia, jota käytät sähköpostiin ja nettiselailuun, viestien lähettäminen kavereillesi ei maksa mitään. Perusviestinnän lisäksi WhatsApp-käyttäjät voivat luoda ryhmiä, lähettää toisilleen kuvia, videoita ja ääntä rajoittamattomasti.